Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Probleme de furnizare a energiei…

Probleme de furnizare a energiei electrice în 94 de localități din R. Moldova. Premier Energy Distribution: „Rugăm insistent populația să manifeste înțelegere”

Sursa foto: Premier Energy Distribution

În 94 de localități din R. Moldova, în principal din raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Telenești, Călărași, Nisporeni, Ialoveni, Hâncești și izolat în suburbia municipiului Chișinău există probleme de furnizare a energiei electrice, informează Premier Energy Distribution, operator privat al sistemului național de distribuție a energiei electrice din țara noastră, printr-un comunicat.

Formațiunile de intervenție operativă au fost mobilizate pentru localizarea rupturilor de conductori cauzate de căderea copacilor și a crengilor rupte de vânt peste liniile electrice aeriene, susțin reprezentanții operatorului.

În context, Premier Energy Distribution îndeamnă populația „să manifeste înțelegere din cauza lipsei de tensiune și să respecte cu strictețe regulile de securitate electrică”.

„În special, acum, când copii sunt vacanță, nu-i lăsați fără supraveghere, recomandăm să rămână acasă, în siguranță. De asemenea, instruiți-i cum să se comporte în condițiile create și cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect văzut pentru a transmite la necesitate informația respectivă furnizorului de energie electrică.

Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci; Marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare; Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

Despre orice incident comunicați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură. Vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru restabilirea operativă a furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați. Acum securitatea electrică și evitarea accidentelor sunt prioritatea numărul unu, iar în acest sens responsabilitatea pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor este a noastră, a tuturor”, se menționează în comunicat.

În Chișinău este declarată situație de forță majoră, în urma furtunii de aseară. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 12 iunie, în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău. Potrivit municipalității, se înregistrează multiple pagube în capitală și în suburbii.

Potrivit datelor Serviciului 112, în urma furtunii înregistrate în noaptea de 11 spre 12 iunie a crescut cu aproape 50% numărul solicitărilor, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate.