Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prințesa Catherine, prima apariție publică…

Prințesa Catherine, prima apariție publică după diagnosticul de cancer și începerea chimioterapiei

Catherine, Prințesa de Wales, a ajuns sâmbătă la Palatul Buckingham, pentru a participa la ceremonia regală „Trooping the Color”, tradiţionala paradă militară organizată cu ocazia zilei de naştere a monarhului britanic. Aceasta este prima apariție publică a soției Prințului William, la cinci luni de la intervenția chirurgicală pe care a suferit-o și de la anunțul că suferă de cancer, relatează Sky News.

Într-o ținută de culoare albă, Prințesa Catherine a ajuns cu mașina alături de soțul ei, Prințul William, și cei trei copii pentru a participa la „Trooping the Colour”, potrivit imaginilor transmise de postul britanic de televiziune Sky News.

Prințesa de Wales a luat parte la parada trăsurilor împreună cu copiii ei și își va face apariția și pe balconul Palatului Buckingham.

Prințesa de Wales, 15 iunie, 2024. foto: Sky News

Aceasta a fost prima apariție publică a lui Prințesei Catherine, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

„Fac progrese bune, dar, așa cum știe orice persoană care trece prin chimioterapie, există zile bune și zile rele”, a declarat Kate într-o declarație publicată vineri.

Prințesa Marii Britanii a precizat, totuși, că mai are „încă câteva luni” de tratament. De la începutul acestui an, Catherine, în vârstă de 42 de ani, nu a avut nicio apariție publică.

Soția Prințului William a anunțat în luna martie că urmează un tratament de chimioterapie pentru o formă nespecificată de cancer. Tot de cancer este tratat și regele Marii Britanii, Charles al III-lea.