Principală  —  IMPORTANTE   —   Prima reacție a socialistului Maxim…

Prima reacție a socialistului Maxim Moroșan după ce a fost reținut în urma unor altercații și cum răspunde „Partidul Nostru” acuzațiilor lansate de PSRM

Sursa foto: Maxim Moroșan/ Facebook

Consilierul municipal din Bălți, din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Maxim Moroșan, reținut în urma unei altercații în apropierea unui local din Bălți, sugerează că nu a lovit „pe cineva” și se declară nevinovat.

Maxim Moroșan, despre care ZdG a scris anterior că are legături cu mai multe persoane din anturajul interlopului Grigore Caramalac, acuză „oponenții politici” că au decis să treacă „la acțiuni «active», însă fără a oferi vreun nume.

„Oponenții politici, care sunt deranjați de situația actuală din municipiu, acei „șmecheri”, după ce și-au dat seama de inutilitatea presiunilor asupra echipei noastre, au decis să treacă la acțiuni „active” pentru a ne elimina din viața politică a capitalei de nord. Unele „figuri” încearcă astăzi să întoarcă situația, făcându-mă să par vinovat, spunând că eu aș fi cel care a bătut pe cineva. Intenționat voi publica înregistrarea video integrală a incidentului, astfel încât toată lumea să se convingă de ceea ce se întâmplă.

Primul episod a avut loc în jurul orelor 18:00 – 19:00. Patru cetățeni de talie sportivă l-au scos din mașină pe cunoscutul meu și l-au bătut în fața femeilor. Am venit seara la locul acestor evenimente tragice ca să iau mașina. Ei s-au întors să demonstreze intenționat neînfricarea în fața legii, organizând fără de legi în public. Nu este prima dată când mi se „sugerează” să părăsesc politica (…)”, a spus Maxim Moroșan într-o postare pe Telegram.

Reacția PSRM

Reprezentanții PSRM însă au emis un comunicat prin care îl acuză pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, că s-ar afla în spatele acestor „provocări”.

„În spatele acestei provocări se află grupări banditești care se subordonează personal lui Renato Usatîi. Anterior, la adresa lui Maxim Moroșan au fost lansate amenințări și i s-a cerut să părăsească orașul Bălți și să se retragă din politică. De menționat este faptul că această operațiune specială a fost desfășurată de Usatîi în coordonare cu oamenii săi din organele de drept (…)”, se spune în comunicatul PSRM.

„Partidul Nostru”: „PSRM – un partid de mincinoși”

Reprezentanții „Partidului Nostru” resping acuzațiile lansate de socialiști.

„PSRM a demonstrat încă o dată că este un partid de mincinoși. Nu ne-a mirat ce s-a întâmplat în cazul violențelor de la Bălți cu implicarea lui Maxim Moroșan. Astfel de situații au fost foarte multe, atât la Bălți, cât și, anterior, la Moscova. Orice s-ar întâmpla cu Moroșan, socialiștii încearcă să dea vina pe Renato Usatîi. Așa a fost și în cazul implicării lui în contrabandă cu droguri, în cazul interzicerii intrării în România, dar și în alte cazuri.

Nu înțelegem de ce se miră Dodon odată ce a acceptat să-l facă lider al PSRM la Bălți pe unul dintre soldații lui Caramalac (Bulgaru). El trebuia să înțeleagă că astfel de acțiuni reprezintă modul lor de viață. Suntem siguri că Dodon și Caramalac (Bulgaru) vor soluționa și această problemă, la fel cum au făcut-o de multe ori anterior. Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, investighează cazul dat și va reveni cu detalii”, se spune în comunicatul formațiunii politice.

Patru persoane au fost reținute de oamenii legii la Bălți, după ce ar fi fost implicate în altercații violente. Presa din nordul țării a scris că printre cei reținuții este și consilierul municipal din Bălți, din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fost candidat la funcția de primar, Maxim Moroșan.

Pe o stradă din apropierea unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, miercuri, 26 iunie, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliței (IGP). După ce unul dintre bărbați a fost agresat fizic în stradă, ulterior doi amici ai acestuia, au revenit, în seara aceleiași zile, în localul respectiv pentru a-și regla conturile, urmând o altă altercație între cei doi și alți patru bărbați care au participat și la conflictul din stradă. 

La toate aceste acțiuni de huliganism au asistat vizitatorii localului, dar și localnicii care treceau pe alături. 

Membrii ambelor grupuri au fost reținuți, la moment în custodia poliției aflându-se patru persoane, iar altele două urmând să fie reținute zilele viitoare, imediat la revenirea acestora de peste hotare.

ZdG a relatat anterior că, în timp ce Rusia este blamată de întreaga lume pentru că omoară zilnic oameni nevinovați în Ucraina, candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți s-a afișat ostentativ la întâlnirile electorale cu mașini ce au numere de înmatriculare rusești. CV-ul acestuia, dar și acțiunile sale trădează o relație „specială” cu Rusia, dar și cu interlopul Grigore Caramalac, refugiat la Moscova și dat în căutare de autoritățile de la Chișinău.