Principală  —  Ştiri   —   Prima reacție a președintei Maia…

Prima reacție a președintei Maia Sandu, după condamnarea R. Moldova la CtEDO în dosarul Stoianoglo

Sursă foto: Vocea Basarabiei

Șefa statului, Maia Sandu, consideră că Moldova „ar fi pierdut mai mult”, dacă fostul procuror general Alexandr Stoianoglo ar fi rămas în funcție.

„Cred că țara ar fi pierdut mai mult dacă în funcție ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte cu corupția”, a declarat președinta Maia Sandu pe 26 octombrie, în platoul emisiunii „Puncte de reflecție”, de la Vocea Basarabiei.

Maia Sandu a subliniat că decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) nu a vizat direct decretul de eliberare din funcție a fostului procuror general.

Președinta spune că își dorește să vadă în fruntea Procuraturii Generale, în viitor, un procuror curajos, onest și bun profesionist. „Așteptările sunt mari, moștenirea este dificilă. Problemele în sistem sunt foarte mari. Îmi doresc un procuror care să vrea să își asume o muncă, ca să nu-i zic luptă, foarte grea”, a conchis Sandu.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a pronunțat decizia marți, 24 octombrie, conform acesteia, R. Moldova va trebui să-i achite fostului procuror general Alexandr Stoianoglo 3 600 de euro – prejudiciu moral.