Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presupusul criminal al dentistei moldovence,…

Presupusul criminal al dentistei moldovence, care activa în Brăila, neagă acuzațiile. Cum explică ADN-ul de sub unghiile victimei

Sursă: Antena3

Presupusul criminal al dentistei moldovence, care activa la Brăila, neagă orice probă care îl incriminează. Potrivit avocatului său, suspectul spune că nu el este cel care apare pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere de lângă cabinetul medical și că ADN-ul său a ajuns sub unghiile victimei pentru că dentista l-a consultat fără mănuși, când a mers la tratament, potrivit presei române.

„La acest moment, nu discutăm despre vinovația nimanui. El oferă o variantă clară prin care arată că nu se afla la locul unde s-a produs omorul, a spus unde s-a aflat și a indicat și persoane care pot confirma această variantă. El nu neagă că la ora 12.00 a fost la cabinet și a primit un tratament, dar neagă că la ora 16.00 s-a întors pentru a comite crima. Spune că era la piață și asta poate fi confirmat prin camerele de luat vederi, la mama sa, la unchiul său bolnav…”, a afirmat avocatul suspectului, Mihai Drăgan, scrie Antena3.

Întrebat dacă suspectul a oferit informații legate despre arma crimei, avocatul a răspuns că nu.

Acesta a declarat că au fost descinderi și că poliția a ridicat de la suspect un briceag care poate fi asemănător cu obiectul pe care l-ar indica organele judiciare și că până la a se stabili dacă este arma crimei, mai sunt necesare anumite probe.

Despre varianta unui asasinat la comandă, acesta spune că „nu ia în calcul un asemenea scenariu”.

Avocatul susține că indiciile care îl incriminează pe clientul său provin din faptul că acesta ar fi fost la cabinet în acea zi, „de acolo fiind și proba ADN găsită sub unghiile victimei”. 

„El nu neagă absolut deloc că a avut un control medical în acea zi. (…) Din punctul meu de vedere, există un dubiu că ADN-ul ar putea proveni și de la controlul medical. El spune că în primă fază, doctorița l-a verificat fără mănuși. Este foarte simplu de verificat. Organele de judiciare vor verifica. Avem un loc anume unde medicii aruncă mănușile după ce le folosesc, vom verifica DN-ul de pe mănuși”, a mai afirmat avocatul suspectului, potrivit presei române.

17 iulie, 2024: O femeie în vârstă de 41 de ani, care activa ca medic stomatolog în orașul Brăila, România, şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacată, cu bestialitate, în propriul cabinet. Femeia a primit mai multe lovituri de cuţit, în urma cărora a decedat. Momentan nu se ştie cine a fost atacatorul, însă poliţiştii au deschis o anchetă, potrivit presei românești.

Presa locală scrie că cadavrul femeii a fost descoperit de către soțul acesteia.

Bărbatul și-a făcut griji că soția sa nu s-a mai întors seara de la serviciu, astfel a mers după ea la cabinetul unde aceasta activa. Găsind-o fără suflare, soțul victimei a alertat imediat poliția.

La faţa locului, echipa de criminalistică a adunat indicii şi probe, care să îi îndrume spre identificarea autorului. Mai mulţi martori au fost audiaţi pentru a găsi un suspect, însă momentan nu există un bănuit.

Potrivit presei românești, ancheta poliţiei continuă pentru identificarea atacatorului.

19 iulie, 2024: Presupusul criminal al doctoriţei stomatolog, ucise la Brăila, în propriul cabinet, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a mai avut condamnări pentru fapte violente în Germania şi Franţa. Acesta fusese eliberat din închisoare în luna martie și își schimbat de 2 ori numele de familie ca să-și piardă urma, scrie presa română.

La 20 iulie, în jurul orei 21.00, polițiștii au reușit să îl prindă pe cel care ar fi ucis-o pe doctorița din R. Moldova. Este un bărbat de 39 de ani din Brăila, căsătorit și are patru copii. Suspectul are un trecut infracțional bogat în Germania și Franța, inclusiv fapte de furt cu violențe și uz de armă, scrie Digi24.

Doctorița din Brăila a fost ucisă în doar 33 de secunde, potrivit primelor date din anchetă, care au stabilit cât timp a petrecut suspectul în cabinetul stomatologic. Anchetatorii nu au reușit să găsească încă arma crimei și telefonul victimei, dar au reconstituit minut cu minut traseul suspectului. Potrivit procurorilor, acesta și-ar fi schimbat hainele de mai multe ori și a mers pe trasee ocolite, ca să-și acopere urmele, mai scrie Digi24.

În ziua crimei, ar fi plecat de la Galați cu un taxi și ar fi mers direct la cabinetul stomatologic, unde și-ar fi pus planul în aplicare, ceea ce înseamnă că a fost o faptă premeditată, potrivit procurilor care cercetează cazul. Ei au precizat, de asemenea, că suspectul și-ar fi schimbat de mai multe ori hainele și ar fi urmat trasee ocolite, pentru a-și acoperi urmele.

De asemenea, ancheta a mai stabilit că suspectul ar fi stat doar 33 de secunde în cabinetul medicului. Atât i-a luat s-o omoare pe doctoriță.

Suspectul a refuzat să coopereze cu anchetatorii, a răspuns doar cu „nu” la întrebări, inclusiv când a fost întrebat dacă el a omorât-o pe doctoriță. Anchetatorii nu știu deocamdată care este motivul crimei și iau în considerare inclusiv o crimă la comandă.

Cazul doctoriței moldovence, ucise în Brăila: au fost anunțate rezultatele necropsiei

Detalii noi pe cazul dentistei din R. Moldova, ucise la Brăila: aceasta era amenințată cu moartea și plănuia să-și cumpere un pistol

Principalul suspect al crimei din Brăila, reținut. Bărbatul are mai multe antecedente penale. Detalii de la oamenii legii