Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Președintele Uniunii Chinologice din Moldova,…

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei, încasați de la participanții la expoziții naționale și internaționale de câini

Colaj ZdG

Președintele „Uniunii Chinologice din Moldova”, Serghei Volîneț este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii municipiului Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul cauzei penale.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile presupus ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.

„Urmărirea penală a fost începută în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(6) din Codul penal. Potrivit materialelor administrate în cadrul procesului penal rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada 2019-2024, președintele AO Uniunea Chinologică din Moldova, organizând expoziții naționale și internaționale de câini, prin intermediul asociației prin abuz de încredere și inducere în eroare a sustras mijloace bănești în cuantum de 16 830 000 de lei. Suma provine din taxa achitată de participanți, (în funcție de nivelul expoziției și rasă de câini), bani care urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației. Respectiv, din suma totală de cca 19 000 000 de lei încasată, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate”, comunică CNA.