Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Italiei i-a dăruit Maiei…

Președintele Italiei i-a dăruit Maiei Sandu un tablou în valoare de trei mii de lei. Ce alte cadouri a mai primit președinta, în ultimele luni

Președinția R. Moldova a publicat lista cadourilor protocolare primite de președinta țării, Maia Sandu, în al doilea trimestru al anului 2024, perioada aprilie – iunie. Potrivit listei publicate, cel mai scump cadou, în valoare de 2 950 de lei, este un tablou în ramă de lemn „Giardini del Palazzo del Quirinale”, dăruit președintei Sandu, de către Sergio Mattarella, președintele Italiei.

Astfel, în listă se regăsește un set din trei boluri identice cu capac din porțelan, ce poartă semnătura producătorului olandez Royal Delft, colecția „Blueware, Collectabowls”, în valoare de 1 870 de lei. Cadoul i-a fost oferit președintei de către Ladislav Hamran, președintele „Eurojust”, în contextul întrevederii cu șefa statului.

De asemenea, în contextul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul Burkina Faso în R. Moldova, Vinta Some i-a dăruit Maiei Sandu o hartă personalizată a statului Burkina Faso, în forma unui tablou, fără ramă exterioară, protejată de sticlă. Valoarea acesteia constituie 850 de lei.

Președintele Parlamentului Norvegiei, Masud Gharahkhan, i-a oferit șefei statului o carte în valoare de 740 de lei – „The Storting – 150 de years of the Norwegian Parliament Building”. S-a întâmplat în contextul vizitei de stat a șefei statului la Oslo.

Iar Sergio Mattarella, președintele Republicii Italiene, în timpul vizitei oficiale la Chișinău, i-a dăruit Maiei Sandu un tablou în ramă de lemn „Giardini del Palazzo del Quirinale”, în valoare de 2 950 de lei.

Astfel, șefa statului a primit patru cadouri în sumă totală de 6 410 lei. Cadourile au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui R. Moldova.