Principală  —  Ştiri   —   Președinta Maia Sandu are o…

Președinta Maia Sandu are o nouă consilieră în domeniul justiției

Sursa: Președenție

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o pe Veronica Bradăuțanu consilieră prezidențială în domeniul justiției, se anunță într-un comunicat marți, 28 februarie.

Veronica Bradăuțanu are o licență în drept, de la Universitatea de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA. Veronica Bradăuțanu este avocată calificată în statul New York.

Veronica Bradăuțanu a fost consilieră a ministrului Justiției în perioada 2022-2023. A deținut funcția de președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și a fost membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați. În perioada 2005 – 2010 a activat în calitate de juristă la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de juristă principală, se menționează în comunicat.

Între anii 2010-2017 a activat ca expertă în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC).