Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul britanic promite introducerea unui…

Premierul britanic promite introducerea unui plafon pentru imigrație, dacă va fi reales la alegerile din iulie

Sursa foto: Reuters

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a promis că va introduce un plafon legal pentru a reduce nivelul imigrației, dacă va fi reales la alegerile de luna viitoare, relatează agenția de știri Reuters.

Partidul său conservator, care în sondajele de opinie se află mai jos în poziții decât opoziția laburistă și ar urma, potrivit acelorași sondaje, să sufere o înfrângere istorică în alegerile ce urmează, a declarat că, dacă partidul revine la putere, ei vor vota pentru a stabili nivelurile de imigrație, o problemă care domină dezbaterea politică din Marea Britanie de peste un deceniu și care a jucat un rol important în referendumul pentru Brexit.

„Prin plafonarea numărului de migranți în fiecare an, ne vom asigura că serviciile publice sunt protejate și că locuințele nu sunt supraîncărcate, acceptând totuşi persoanele cu aptitudinile de care au nevoie întreprinderile noastre și sistemul național de sănătate”, a declarat partidul lui Sunak.

Sunak a introdus noi reguli în acest an pentru a reduce migrația legală, inclusiv interzicerea studenților internaționali de a aduce membri ai familiei în Regatul Unit și creșterea pragului salarial pentru vizele de lucrător calificat.

Migrația anuală netă în Marea Britanie a scăzut la 685 000 în 2023, de la un nivel record de 764 000 în 2022, notează Reuters.

„Am luat măsuri îndrăznețe pentru a reduce numărul de persoane care vin în această țară. Planul funcționează, dar nivelurile de migrație sunt încă prea ridicate, așa că mergem mai departe”, a spus Sunak.

Politica emblematică a guvernului conservator de a trimite solicitanții de azil care sosesc în Marea Britanie fără permisiune în Rwanda pentru procesare s-a confruntat cu obstacole juridice și parlamentare, iar acum tdepinde de victoria partidului în alegeri.

Alegerile generale din Marea Britanie vor avea loc pe 4 iulie și au ca scop alegerea membrilor Parlamentului în Camera Comunelor.