Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premieră pentru R. Moldova: Certificate…

Premieră pentru R. Moldova: Certificate Ecologice de Grup, oferite producătorilor autohtoni

Sursa foto: EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali/ Facebook

Peste 50 de producători autohtoni au participat sâmbătă, 28 octombrie, la piața EcoLocal, organizată de Asociația Producătorilor și Consumatorilor Ecologici și Artizanali din Moldova. În cadrul evenimentului, mai mulți comercianți-producători au obținut primele Certificate Ecologice de Grup din țara noastră.

Un produs este cu adevărat ecologic doar în cazul în care acesta deține un certificat în acest sens. Astfel, 8 comercianți-producători din R. Moldova, care, potrivit lui Nicolae Cojocaru, membru-fondator și președinte al Asociației, produc „maximal prietenos naturii” mărfurile, au obținut astăzi acest certificat.

„A fost o cale lungă și necunoscută pentru țara noastră – certificarea ecologică de grup – dar iată că ne-a reușit și 8 comercianți-producători de la piața EcoLocal își vor ridica mâine primele certificate ecologice”, se menționează într-o notă informativă emisă de organizatori.

Asociația EcoLocal este o asociație a consumatorilor și producătorilor, care are ca scop dezvoltarea pieței locale de produse eco și artizanale și asigurarea unei comunicari eficiente între ambele tabere.

Piața EcoLocal are loc săptămânal, în zilele de sâmbătă și duminică și include un Teatru Gastronomic cu prezentări lunare ale bucătarilor autohtoni și produselor de sezon prezente la piață.

Premiera s-a realizat cu suportul Elveției și a organizației Helvetas, o organizație elvețiană independentă de dezvoltare, prin Proiectul OPTIM.