Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premieră în politica românească. Independentul…

Premieră în politica românească. Independentul Nicu Ștefănuță intră în Parlamentul European: „Sunt tare mândru de electoratul foarte tânăr care a ieșit masiv la vot”

O premieră în politica din România. Este pentru prima dată când un candidat independent reușește să câștige un loc în Parlamentul European, scrie Euronews.ro.

Potrivit celor mai recente date comunicate de BEC, Nicu Ștefănuță a strâns 258 401 voturi, reprezentând 3,04% din voturi, depășind astfel minimul de 3% necesar pentru a obține un nou mandat. El devine, astfel, primul eurodeputat independent din 2014 încoace.

Europarlamentarul și-a concentrat campania electorală pe mobilizarea tinerilor.

Nicu Ștefănuță, eurodeputat independent: „Ziua votului a trecut pentru mine alergând prin secții, apărând tinerii, oamenii dinamici… Ca să poată vota. Noi am mizat de la început că o bună parte din români nu sunt doar conservatori, nu sunt doar extremiști, sunt și oameni moderni, oameni care își doresc o Românie mai verde, mai sănătoasă, mai egală, cu drepturi pentru minorități și asta am făcut de când ne-am început campania. Ne-am strâns semnăturile pe stradă în mod onest, am fost, poate, printre singurii care au făcut-o până la capăt în mod cât mai onest posibil și sunt tare de cei care au purtat această culoare, de voluntarii noștri, peste o mie de tineri, și sunt tare mândru și de electoratul foarte tânăr care a ieșit masiv la vot și de toată România care ne-a votat”, a precizat el la Euronews România.

„Oameni din fiecare județ… Nu există sat în România care să nu aibă voturi pentru campania noastră, ceea ce este impresionant”, a mai spus Ștefănuță.

Alegerile pentru Parlamentul European au avut loc între 6-9 iunie 2024.