Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările șefului IGP cu privire…

Precizările șefului IGP cu privire la explozia de pe o stradă din capitală

Captură foto: privesc.eu

Explozia dintr-un tomberon din capitală ar fi fost provocată de niște petarde, dar nu de grenade, așa cum se specula inițial. Precizarea a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, pentru Agora.

Bărbatul rănit în urma incidentului se află în continuare în spital, în stare de gravitate medie. Potrivit șefului IGP, nu se cunoaște deocamdată proveniența sau cantitatea exactă a explozibilului. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele incidentului.

„Nu putem spune că este ceva ieșit din comun. Nu a fost armament acolo. Nu au fost grenade, ci un tip de petarde artizanale. Sunt utilizate pentru jocurile Airsoft”, a menționat Viorel Cernăuțeanu pentru sursa citată.

Un bărbat de 62 de ani a ajuns la spital, în urma unei deflagrații produse într-o curte din capitală. Acesta desfășura lucrări de salubrizare și s-a apropiat de tomberon pentru a arunca gunoiul, moment în care s-ar fi produs explozia. Potrivit responsabililor de la poliție, ar fi explodat „obiecte asemănătoare cu grenadele Airsoft”. Acesta a fost spitalizat pentru îngrijiri medicale. Pentru ZdG, responsabilii de la Institutul de Medicină Urgentă au declarat că „acesta se află în sala de operație încă”.

Poliția a fost sesizată în jurul orei 11:16 despre o persoană accidentată pe strada Albișoara. Acesta efectua lucrări de salubrizare, potrivit oamenilor legii.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată au solicitat un echipaj medical și unul IGSU. În cadrul documentării s-a stabilit că un bărbat de 62 de ani, în timp ce desfășura lucrări de salubrizare, în adiacentul străzii Albișoara, apropiindu-se de tomberon pentru a arunca gunoiul, a mișcat cu mâna tomberonul, iar în acel moment s-a produs deflagrația”, susține Natalia Stati, șefă a serviciului de presă a Direcției de Poliției a municipiului Chișinău.

„La fața locului a fost solicitată Secția Tehnico-Explozibilă a Centrului Tehnico-Criminalistic, care au ridicat obiecte asemănătoare cu grenadele Airsoft. Obiectele au fost ridicare pentru a fi expertizate”, mai susține Stati.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.