Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizările Ministerului Educației și Cercetării…

Precizările Ministerului Educației și Cercetării în legătură cu admiterea la liceu

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, Sursa: MEC

Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC) informează suplimentar comunitatea educațională și factorii interesați că admiterea în clasa a X-a de liceu are loc doar în baza rezultatelor mediei de concurs și nu impune probe suplimentare. Aceasta, conform unui comunicat al ministerului, este alcătuită din media notelor anuale la disciplinele de profil (real sau umanist) și media notelor de la examenele de absolvire a gimnaziului, calculată după formula de calcul prevăzută de Metodologia de admitere a elevilor în învățământul liceal.

Liceele teoretice au dreptul să organizeze probe suplimentare în cadrul concursului de admitere în învățământul liceal, în situația când în ultimele trei sesiuni de admitere au înregistrat un număr mai mare de solicitanți decât locurile planificate conform Planului de admitere.

„În sesiunea 2024, Ministerul Educației și Cercetării a avizat pozitiv organizarea unei probe suplimentare doar în cazul a două licee: Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și Liceul Teoretic „Spiru Haret”, ambele din mun. Chișinău.

Urmare a deciziilor Consiliilor profesorale, probă suplimentară, elaborată de Agenția Națională de Curriculum și Evaluare, va fi organizată doar în Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. De menționat că acest liceu organizează probă suplimentară la admitere începând cu anul 2012”, precizează autoritățile din educație.

Calendarul admiterii în învățământul liceal poate fi consultat AICI.