Principală  —  Ştiri   —   Precizări MAEIE în legătură cu…

Precizări MAEIE în legătură cu incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

 Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova(MAEIE), Aureliu Ciocoi a transmis, sâmbătă seara, un mesaj în care transmite condoleanțe și se declară „că a aflat cu tristețe” de tragedia care s-a petrecut la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde 10 pacienți din terapie intensivă au murit după izbucnirea unui incendiu violent. 

Totodată, MAEIE precizează că din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de incendiu.

Ministrul Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de compasiune adresat omologului său român, Bogdan Aurescu.Ș eful diplomației moldovene, a menționat „Am aflat cu tristeţe despre incendiul devastator care a avut loc la Spitalul din Piatra Neamț, în seara zilei de 14 noiembrie.

În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, dumneavoastră şi familiilor îndoliate, sincere condoleanţe şi întreaga mea compasiune.”

Consulatul General la Iași este în contact cu autoritățile competente din județul Neamț pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de incendiu
”, susține MAEIE.

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă, transmite Digi24. Medicul de gardă de la Piatra Neamț a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi. Acum, chiar el are nevoie de ajutor, după ce a suferit arsuri grave. În cursul nopții a fost adus cu avionul în Capitală pentru a fi transferat în Belgia, la un spital care este pregătit deja să îl primească. Are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, dar mai ales la membrele superioare rănile sunt grave.

Pacienții pe care a reușit să-i salveze au fost mutați azi-noapte la Iași.

La București s-a format o celulă de criză, iar la Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală și se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie care îndoliază România.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală.