Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   „Poți lăsa buletinul, permisul de…

„Poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă”. Aplicația mobilă EVO, lansată în R. Moldova.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării anunță că de astăzi, 6 iunie, aplicația EVO este disponibilă pe teritoriul R. Moldova. Astfel, descărcând aplicația, toate actele necesare vor putea fi accesate din telefon.

Lansarea a avut loc în cadrul evenimentului Moldova Digital Summit 2024.

„De azi, EVO e mereu cu tine! Poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău. EVO este portofelul tău digital de acte. EVO este aplicația care integrează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate acestea vor fi în telefonul tău. În EVO găsești toate datele despre: amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, medicul de familie”, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al R. Moldova.

„Accesul la EVO e simplu și gratuit. E nevoie doar de semnătura electronică. Accesând evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descarca aplicația pentru Android sau iOS”, mai informează oficialii.

În EVO va fi disponibil Portofelul de Identitate Digitală – un loc sigur pentru datele tale personale. Portofelul și Actele digitale din EVO urmează principiile de dezvoltare EUDI (European Digital Identity Wallet). Moldova este una dintre puținele țări din afara Uniunii Europene care deja a implementat principiile EUDI. Disponibilitatea actelor digitale este rezultatul colaborării dintre Agenția de Guvernare Electronică și Agenția Servicii Publice și reprezintă primul dintre multe alte servicii ce urmează a fi integrate și livrate.

EVO este proiectul Guvernului R. Moldova destinat să faciliteze interacțiunea digitală dintre cetățeni și serviciile publice. Aplicația este dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Implementarea aplicației EVO se realizează cu susținerea partenerilor de dezvoltare: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat USAID, Suedia și Marea Britanie; precum și cu susținerea UNDP și Banca Mondială.