Principală  —  Ştiri   —   Postul de televiziune „Prime” a…

Postul de televiziune „Prime” a fost avertizat public de către Consiliul Audiovizualului

Sursa foto: consiuliuaudiovizual.md

Postul de televiziune „Prime” care a admis o formă de discriminare în baza etniei, a fost avertizat public de către Consiliul Audiovizualului (CA) vineri, 17 februarie.

Potrivit CA, în programul „100 de moldoveni au zis”  unul dintre invitați a glumit pe seama etniei rome, iar moderatoarea nu a intervenit și nu a încercat să întrerupă invitatul pentru a evita difuzarea unui mesaj care face distincție pe criterii de etnie. CA a fost petiționat de către un telespectator.

Codul serviciilor media audiovizuale prevede că: „În cadrul programelor audiovizuale de ştiri şi de dezbateri, de informare în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală trebuie să fie respectate următoarele cerinţe: b) evitarea oricăror forme de discriminare”.

„Într-o scrisoare adresată Consiliului, postul de televiziune și-a prezentat scuze și și-a exprimat regretul față de admiterea spre difuzare a secvenţei care a constituit subiectul petiției. Furnizorul media a mai menționat că emisiunea respectivă a fost exclusă din grilă și că de-a lungul timpului, au avut ca invitaţi, eroi de diverse etnii şi naţionalităţi, printre care romi, găgăuzi, bulgari, ruşi”, anunță CA.