Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pomul de Crăciun a fost…

Pomul de Crăciun a fost instalat în centrul Chișinăului. Acesta urmează a fi inaugurat la 1 decembrie

Pomul de Crăciun a fost instalat în parcul Catedralei din Chișinău și urmează a fi decorat. Inaugurarea oficială a sărbătorilor de iarnă în capitală va avea loc pe 1 decembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, 26 noiembrie, de către edilul capitalei, Ion Ceban.

Edilul capitalei spune că anul acesta sărbătorile de iarnă vor fi organizate fără târguri și iarmaroace, dar cu respectarea normelor anti-COVID-19.

Pe 17 noiembrie, premierul Ion Chicu a anunțat în cadrul emisiunii televizate „Puterea a patra” de la N4, că în perioada sărbătorilor de iarnă, în Capitală nu va fi amenajat Târgul de Crăciun și nu va fi instalat niciun brad în fața clădirii Guvernului, așa cum, tradițional, a fost în anii precedenți.

Pe 20 noiembrie, Ion Ceban a anunțat că în centrul Chișinăului va fi amenajat Pomul de Crăciun, dar fără târguri și iarmaroace.

Anul trecut, pentru organizarea Târgului de Crăciun, Guvernul a alocat un buget de 8,7 milioane de lei. La acești bani s-au adăugat aproape 3 milioane de lei cheltuiți de primăria mun. Chișinău pentru amenajarea zonei.