Principală  —  IMPORTANTE   —   Pompierii din Cahul au intervenit…

Pompierii din Cahul au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație care distrus șase hectare de pădure

Sursa: IGSU

Pompierii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru a stinge flăcările ce au cuprins o pădure și o zonă de iarbă uscată în municipiul Cahul. Apelul a fost recepționat la ora 14:52. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate șase echipe de pompieri și cinci unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale, informează IGSU.

Angajații IGSU au stabilit că flăcările au distrus circa 6 hectare de pădure de salcâm, pini și stejar din suprafața totală de 10 hectare. La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

„În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată. Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere. În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sunt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis. Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor”, comunică IGSU.