Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Politicieni din opoziţie, preoţi din…

Politicieni din opoziţie, preoţi din cadrul Mitropoliei Moldovei şi invitaţi din regiunea transnistreană, participanți la o recepție a Ambasadei Rusiei la Chișinău

Vineri, 9 iunie, la Ambasada Rusiei din R. Moldova a fost celebrată Ziua Naţională a Rusiei. La eveniment au venit politicieni din opoziţia parlamentară, preoţi din cadrul Mitropoliei Moldovei, dar şi invitaţi din regiunea transnistreană, transmite TVR Moldova.

Jurnaliștii au surprins cum reprezentanţi ai Partidului Şor, PSRM, PCRM, de la Partidul „Renaștere”, în spatele căruia stă Ilan Şor, de la „Congresul Civic”, primari, ambasadori, oameni de afaceri, dar şi persoane din regiunea separatistă transnistreană veneau rând pe rând la eveniment.

Unii dintre ei nu au dorit să discute cu presa. Alţii însă au declarat deschis că au venit la o recepţie organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei, care, oficial, e sărbătorită pe 12 iunie.

„Ştiţi, oraşul Bălţi a fost mereu un oraş normal, care pledează pentru pace şi eu merg să îmi exprim părerea că sunt pentru pace”, a declarat pentru presă primarul municipiului Bălţi, Nicolai Grigorișin.

La eveniment au venit şi preoţi de la bisericile din cadrul Mitropoliei Moldovei, printre care și Vitalie Şincari, cleric al Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău. Fiind întrebat de ce a venit la eveniment, acesta a spus că motivul este faptul că îi place „vremea bună, peştele şi să citesc poeziile lui Puşkin pe fundalul Zidului Berlinului”.

Totodată, pe teritoriul Ambasadei Rusiei la Chişinău au intrat mai multe maşini cu numere din regiunea transnistreană, dar şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în R. Moldova, vechi prieteni ai Rusiei – Belarus, Qatar şi Kazahstan.

Mai târziu, în cadrul şedinţei Parlamentului, deputaţii au discutat despre absenţa unor colegi şi au condamnat participarea acestora la sărbătoarea unui stat agresor.