Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Politicieni controversați, în Parlamentul European:…

Politicieni controversați, în Parlamentul European: Un blogger care se filmează în ipostaze ciudate și o femeie încarcerată au fost aleși

Bloggeri, activiști acuzați că au încălcat legea sau politicieni care nu-și ascund opiniile antisemite se numără printre cei 720 de candidați care au obținut un mandat de europarlamentar. Considerați de analiști excentrici sau prea rebeli, cei în cauză au reușit să convingă electoratul și vor decide politicile europene, se arată într-o analiză Politico.

Fără îndoială, cel mai straniu personaj ajuns în Parlamentul European este un video blogger din Cipru. În vârstă de 24 de ani, el s-a promovat pe Youtube și pe rețele sociale, în ipostaze stranii. Fidias susține că răspunde unor provocări de genul „am supraviețuit cinci zile fără somn” sau „m-am căsătorit cu o străină în 24 de ore”. Platforma Youtube i-a blocat mai multe postări pentru încălcarea regulilor. Chiar și așa, tânărul politician a obținut aproape 20 la sută din voturi și și-a asigurat un mandat în Parlamentul European.

Fidias Panayiotou, video blogger, Cipru

Grecii au trimis-o în Parlamentul European pe Afroditi Latinopoulou, o politiciană numită după zeița frumuseții

În legislativul de la Bruxelles a ajuns și Grzegorz Brau, membru al partidului de extremă-dreapta Confederația din Polonia. Anul trecut, el a stins cu un extinctor lumânările de Hanuka, una dintre cele mai importante sărbători evreiești, aprinse în Parlamentul din Varșovia.

Grzegorz Braun, Polonia

Grecii au trimis-o în Parlamentul European pe Afroditi Latinopoulou, o politiciană numită după zeița frumuseții. Ea a devenit cunoscută după ce a făcut glume despre felul în care arată o prezentatoare TV din țara sa. Ea a câștigat un loc în cadrul partidului Vocea rațiunii, care susține scutirea de impozite pe viață pentru femeile care au patru sau mai mulți copii. Ea este împotriva avortului și a imigrației și dorește să interzică membrilor comunității LGBTQI să lucreze în sistemul de învățământ.

Afroditi Latinopoulou, Grecia

Tot în Grecia, o femeie de 76 de ani, proprietara unei ferme de vite, a câștigat un mandat de europarlamentar chiar dacă nu și-a făcut campanie electorală. În spațiul public nu sunt fotografii cu femeia care este foarte populară doar în comunitatea sa.

A câștigat de după gratii un mandat

Iar Ilaria Salis, o politiciană din Italia, a câștigat de după gratii un mandat de europarlamentar. Anul trecut, ea a fost arestată în Ungaria, unde a fost acuzată că de tentativă de omor după ce ar fi atacat persoane la un eveniment de extremă dreapta. Alianța Verzilor și a Stângii (AVS) a anunțat că o va adăuga pe lista lor pentru alegerile europene, pentru a-i oferi posibilitatea de a fi eliberată. Ilaria Salis este acum protejată de imunitate, pentru că este europarlamentar.

Șoșoacă, într-un top al ciudaților făcut de Politico

Și candidata S.O.S România, Diana Șoșoacă, a intrat într-un top al ciudaților făcut de ”Politico”. Publicația a scos în evidență faptul că în 2021, Sputnik, o instituție media rusă de stat, a desemnat-o pe Diana Șoșoacă drept politicianul anului în România.

Diana Șoșoacă, România

Alegerile pentru Parlamentul European au avut loc între 6-9 iunie 2024.