Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ „Țara se întoarce la…

VIDEO „Țara se întoarce la nivelul anilor ’90”. Slusari, despre mașinile incendiate ale agricultorului din Căușeni

Foto: Captură privesc.eu

Mihail Bobicov, antreprenorul căruia în dimineața zilei de vineri i-a fost incendiată o mașină, iar altă unitate, care aparținea fiului său, a fost distrusă în proporție de 90%, spune scopul celor întâmplate este intimidarea dar și să fie un exemplu pentru alți agricultori protestatari.

Antreprenorul, membru al Platformei DA, se află din august curent în primele rânduri ale protestatarilor. Acesta spune că atât el, cât și fiul său nu au dușmani, iar incendierea mașinilor este un semnal menit să le reducă spiritul protestatar.

„Noaptea aceasta a suferit familia unui activist al Platformei DA. Este consilier municipal în Căușeni și unul dintre liderii protestului agricultorilor, încă din luna august. Criminalizarea guvernării cuprinde întreaga țară. Cele trei grupări criminale politice, -Plahotniuc, Dodon și Șor, care, la miez de noapte, împart banii și schemele, aceste activități se răsfrâng asupra vieții cotidiene ale cetățenilor și agenților economici. Țara se întoarce la nivelul anilor ’90”, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„A fost dat frâu liber pentru ca grupările criminale din teritoriu să facă ce vor ele. Fac amenințări și presiuni asupra oamenilor care au verticalitate și poziție civică activă. Platforma DA califică acest gest ca un atac asupra poziției civice a activistului, asupra democrației, dacă doriți, întrucât demonstrativ a fost făcut acest gest. Cunoaștem aceste metode. Nu am acumulat probe, dar știm de unde se trage acest lucru”, a mai spus Slusari.

Parlamentarul i-a îndemnat pe cei care au recurs la aceste metode să se oprească.

„Opriți-vă. nu va fi loc liber pentru toți în avionul lui dodon, dacă reușeșește să plece. Nu participați în criminalizarea R. Moldova. Opriți-vă. societate ferbe, ea nu mai vrea să trăiască în baza unor legi banditeși. Hoții în lege nu pot conduce țara în secolul XXI”, a mai comentat Alexandru Slusari.

Agricultorul Mihail Bobicov califică incidentul drept un atac la spiritul său civic. Fermierul susține că poliția va reține pe persoana care a dat foc, însă mai greu va fi cu „comanditarul”.

Un automobil de model BMW X-3 a ars în proporție de 90%, iar o unitate de transport de model VW LT, parcată lângă acesta, a fost deteriorat parțial de flăcări. Automobilul a fost incendiat noaptea trecută, în jurul orei 04:50, în orașul Căușeni.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Căușeni, Olesea Gherman, a spus pentru ZdG că în jurul orei 04:50 Serviciul de gardă al Secției coordonare operațională a IP Căușeni a fost alertat despre incendierea unui automobil, în preajma autogării din oraș.

„În cadrul examinării cazului, a fost stabilit că automobilul incendiat este de model BMW X-3 și aparține unui bărbat de 28 ani, domiciliat în orașul Căușeni. Automobilul a fost parcat la 18 decembrie, în jurul orei 00:20 pe terenul adiacent domiciliului”, ne-a spus Olesea Gherman.

Deocamdată, poliția nu a stabilit cauza directă a incendiului.