Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PAS anunță un nou…

VIDEO PAS anunță un nou protest la Curtea Constituțională: „Este important să nu permitem ca impostori și trădători să aibă acces la CC”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba anunță un nou protest în fața Curții Constituționale (CC) și cheamă cetățenii să meargă marți, 27 aprilie, în fața Înaltei Curți pentru a apăra instituția. Anunțul a fost făcut într-un live pe pagina lui de Facebook.

Într-un live pe Facebook, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a declarăt că deși, Boris Lupașcu, numit de PSRM-ȘOR judecător la CC a renunțat la mandat, mai mulți cetățeni din teritoriu vor veni în fața Curții Constituționale pentru a protesta pașnic.

Voiam să fac un apel ca să ne vedem la CC, dar fix acum am văzut că Boris Lupașcu s-a retras. E un sah de maestru. Nimic nu s-a schimbat, oamenii sunt în drum și ne vedem în fața CC. Curtea Constituțională trebuie protejată. Oamenii din teritorii sunt deja pe drum și urmează să ajungă la CC. Ceea ce facem noi în zielele acestea este pentru a apăra Curtea. Chiar și când toate mecanismele dau greș, există CC care are șansa să spună ultimul cuvânt. Este important să nu permitem ca impostori și trădători să aibă acces la CC”, a declarat Alaiba.

În aceste momente, Curtea Constituțională (CC) examinează, în ședință, sesizările privind privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, mai exact retragerea mandatului de judecătoare a Domnicăi Manole și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, mai exact numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CC.

Fostul procuror, actual avocat, Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională (CC) vineri, 23 aprilie, solicită anularea hotărârii care a stat la baza desemnării sale în funcția de judecător la CC.

Într-o scrisoare adresată Parlamentului R. Moldova și Curții Constituționale, Lupașcu solicită anularea mandatului prin care a fost numit judecător la CC de către PSRM – ȘOR.

Curtea Constituțională (CC) a suspendat vineri, 23 aprilie, decizia privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecătoare a Înaltei Curți, precum și hotărârea prin care fostul șef de secție din cadrul Procuraturii Generale (PG), Boris Lupașcu, a fost numit judecător la CC de către PSRM – ȘOR.

Hotărârea Înaltei Curți a fost pronunțată de Liuba Șova, președintă ad-interim.

Citește și: