Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Lansarea în campania electorală…

VIDEO Lansarea în campania electorală a lui Alexandr Stoianoglo. Dodon: „Un statalist, un familist, fără apartenență politică”

Sursa: Partidul Socialiştilor din Republica Moldova/Facebook

Ex-procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al R. Moldova. Acesta a fost desemnat de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

Stoianoglo a fost descris de ex-președintele Igor Dodon drept „un statalist, un familist, un om care știe să edifice echipe eficiente, un om care respectă respectă valorile noastre creștine, și foarte important – nu are apartenență politică”.

„În doar câțiva ani, R. Moldova s-a transformat într-un teritoriu semidepopulat, cu o guvernare marionetă care s-a împrumutat iresponsabil pe decenii înainte și a servi doar interesele marilor jucători străini. În doar câțiva ani, guvernarea marionetă PAS a făcut ca țara să piardă din avantajele sale de export agricol, noi am pierdut avantajele de import de energie la preț ieftin, principiul neutralității a fost înlocuit cu o doctrină a militarizării agresive, guvernarea a închis școli și universități, a dezbinat biserica, a captura justiția, a ruinat agricultorii, a distrus libertatea mass-mediei, a impus cenzura politică, a permis infiltrarea structurilor străine în conducerea instituțiilor noastre de stat, a stimulat exodul masiv al tinerilor din patrie. Toate aceste nelegiuiri s-au produs în primii ani de mandat ai guvernării PAS și al Maiei Sandu. Nimeni nu a prevăzut un coșmar de asemenea proporții când a votat în anii 2020-2021 (…)”, a declarat președintele PSRM.

„Pentru mine Moldova înseamnă în primul rând oamenii, toți cei care locuiesc în orașe și sate, toți cei care sunt acum în afara țării, toți cei activi și onești, nu cei nepăsători (…). Ne-am adunat pentru a declara deschis: nu ne vom retrage, nu vom renunța, nu ne vom întoarce de pe drumul istoric pe care Moldova l-a început acum 33 de ani. Astăzi pornim din nou la drum spre cel mai dorit și cel mai de preț obiectiv pentru majoritatea absolută a poporului din Moldova. Restaurarea dreptății, victoria definitivă a adevărul asupra minciunii și violenței, triumful legii asupra dezmățului este ceea ce merită Moldova, este ceea ce vom realiza împreună în lupta noastră decisivă”, a spus Alexandr Stoianoglo, la lansarea care a avut loc în scuarul Catedralei din Chișinău.

Candidatul PSRM la alegerile prezidențiale, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, a fost vizat în șase cauze penale după ce și-a încheiat prematur mandatul. 

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.