Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Întâlnire la Tiraspol: Ambasadorul…

VIDEO Întâlnire la Tiraspol: Ambasadorul SUA în Moldova a discutat cu liderul separatist Vadim Krasnoselski

Sursă: Telegram/ TV PMR

Ambasadorul Statelor Unite în R. Moldova, Kent D. Logsdon, a făcut o vizită în regiunea transnistreană miercuri, 22 mai. Acesta a discutat cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Deocamdată, Ambasada SUA nu a comunicat despre vizita diplomatului american în stânga Nistrului. Totuși, serviciul de presă al așa-numitului președinte al „Republicii Moldovenești Nistrene” a publicat un scurt video de la întrevederea celor doi.

Cea mai importantă realizare, dacă vorbim despre relațiile dintre Transnistria și Moldova, este menținerea păcii. Avem multe dezacorduri în economie și în politică. Ele au fost și probabil că vor fi întotdeauna. Este necesar să le rezolvăm, dar fără pace este pur și simplu imposibil să o facem. Putem vorbi despre absența unui proces de negociere. Dar războiul este cel mai rău scenariu. Prin urmare, indiferent cât de dificil este, voi reveni întotdeauna la subiectul negocierilor. Nu văd decât progrese în acest sens. Rezolvarea tuturor problemelor ar trebui să aibă loc la masa negocierilor”, a declarat Krasnoselski.

Actualul ambasador al SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, se află la final de mandat. Președintele SUA, Joe Biden, a numit deja o nouă ambasadoare – Kelly Adams-Smith, nominalizată la funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în R. Moldova.