Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Guvernul condus de premierul…

VIDEO Guvernul condus de premierul interimar Ciocoi s-a întrunit în ședință. Lista proiectelor aprobate

Cabinetul de miniștri, condus de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întrunit miercuri, 19 mai, în ședință. Executivul a aprobat cinci proiecte de hotărâre, printre care și proiectul privind achiziționarea unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

Cabinetul de miniștri a aprobat Proiectul de hotărâre privind alocarea, din fondul de intervenție al Guvernului, 2 200 000,0 lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, conform anexei.

Cabineul de miniștri în exercițiu a aprobat în ședința de miercuri, 19 mai, o comandă de achiziționare a unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, doze de vaccin vor fi livrate în R. Moldova în lunile septembrie – octombrie. Detalii aici.

Guvernul a anunțat că alocă din Fondul de Intervenție 150 de mii de lei pentru evacuarea a 31 de cetățeni ai R. Moldova din Fâșia Gaza. Un proiect în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 19 mai, a Cabinetului de miniștri. Detalii aici.

În ședința de miercuri, 19 mai, Guvernul a aprobat proiectul cu privire la transmiterea, cu titlu gratuit, din administrarea Cancelariei de Stat (gestiunea Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”) în administrarea Ministerului Justiției (gestiunea Inspectoratului Național de Probațiune), încăperile din clădirea administrativă amplasată în orașul Cimișlia, bd. Mihai Viteazul, nr. 48, etajul II, cota parte ½ din bunul imobil și bunurile din cadrul încăperilor, conform anexei.

Proiectele incluse pe ordinea de zi:

În ședința din 12 mai, Guvernul condus de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat că alocă pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate 70 milioane de lei și îndeamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) să-și revizuiască devizul de cheltuieli. Decizia Guvernului de a aloca 70 de milioane vine în contextul în care CEC a anunțat că devizul estimativ de cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este de 125 de milioane de lei.