Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Prim-ministrul Recean a…

ULTIMA ORĂ Prim-ministrul Recean a propus șefei statului numirea unui nou ministru al Finanțelor

Sursa: Serviciul Fiscal de Stat/Facebook

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat miercuri, 27 septembrie, că a propus președintei Maia Sandu numirea șefului Serviciului Fiscal de Stat (SFS) Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor. 

„Petru Rotaru cunoaște bine sistemul finanțelor publice și a demonstrat un rezultat bun în activitatea sa de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

Vreau să-i mulțumesc Veronicăi Sirețeanu pentru eforturile depuse în asigurarea și gestionarea finanțării corespunzătoare a politicilor guvernării. 

Împreună vom continua să lucrăm pentru a asigura stabilitatea financiară și pentru a promova dezvoltarea economică a țării”, a transmis Dorin Recean.

Anunțul despre plecarea ministrei Sirețeanu a fost făcut marți, la finalul ședinței Guvernului.

Petru Rotaru a fost numit în funcția de șef al SFS la sfârșitul lunii martie 2023, după învestirea Guvernului condus de Recean. Rotaru a fost membru al Curții de Conturi din 2016.

Conform CV-ului său, din 2010 până în 2012 a activat în calitate de șef al Inspectoratului Fiscal de Stat Ialoveni. În perioada 2011-2015, el a fost consilier local în comuna Țipala, raionul Ialoveni. În perioada 2015-2016 a fost primar al comunei Țipala, raionul Ialoveni.

„Se propune numirea domnului Petru Rotaru în funcția de director al serviciului Fiscal de Stat din data de 30 martie 2023. Domnul Petru are formare academică în domeniul finanțelor și contabilității firmei. Deține și un titlu de magistru în drept în cadrul aceleiași instituții. A activat din 2006 până în 2010 în diferite funcții, de contabil, de director financiar audit în cadrul companiilor private. Din 2010 până în 2012 a fost șef al Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni. Domnul Rotaru are o experiență în calitate de consilier raional. În 2011-2015 a deținut funcția de președinte a Comisiei economie finanțe și buget în cadrul Consiliului raional Ialoveni, iar din 2016 este membru al Curții de Conturi (…)”, a declarat atunci ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu.