Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Parlamentul a luat…

ULTIMA ORĂ Parlamentul a luat act de demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei „Pre-Vetting” și al Comisiei de evaluare a procurorilor

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor.

Două proiecte de hotărâre care prevăd acest lucru au fost adoptate de legislativ joi, 16 mai.

Tatiana Răducanu și-a depus demisia din funcția de membru al Comisiei „Pre-Vetting” și al Comisiei de evaluare a procurorilor pe data de 14 mai 2024. Hotărârile prin care se constată încetarea calității de membru intră în vigoare la data adoptării.

Tatiana Răducanu, membră a comisiilor pre-vetting și vetting, „a transmis în adresa Comisiei Juridice, Numiri și Imunități o cerere de demisie din calitatea de membră din ambele comisii de vetting”, la scurt timp după ce, în spațiul public, a apărut o scrisoare semnată de șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, potrivit căreia „Tatiana Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco și Șor”.

Printr-o scrisoare transmisă președintei Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Veronica Roșca, Tatiana Răducanu menționează însă că „acuzațiile invocate sunt false și nu corespund realității”.

Tatiana Răducanu respinge acuzațiile lui Dragalin: spune că nu a discutat cu Aureliu Colenco, nu a fost implicată în achiziționarea sediului CSM și „regretă” că procurorii anticorupție nu au contactat-o pentru a oferi explicații.

După recepționarea cererii de demisie a Tatianei Răducanu, Comisia de evaluare a procurorilor, a cărei membră a fost Tatiana Răducanu, anunța că „își va continua activitatea în conformitate cu atribuțiile prevăzute de lege”.