Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SURSE/ Primele rezultate de la…

SURSE Primele rezultate de la referendum și prezidențiale

În secțiile de votare din Japonia și China, care s-au închis primele, majoritatea celor prezenți la urne au votat DA la referendumul constituțional și pentru Maia Sandu în funcția de președinte al R. Moldova.

VEDEȚI AICI LIVE TEXT cu primele rezultate de la alegerile prezidențiale prezentate de CEC.

Conform datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), în Japonia au votat 69 de persoane. Dintre acestea, conform surselor ZdG, 62 au votat DA la referendum. Majoritatea voturilor la scrutinul prezidențial s-au îndreptat spre președinta în exercițiu, Maia Sandu. Ea a acumulat 58 de voturi, fiind urmată de Alexandr Stoianoglo cu 7 voturi. Alte voturi s-au îndreptat către Natalia Morari și Tudor Ulianovschi.

În China au votat 73 de persoane. Dintre acestea, 63 au votat DA la referendum, iar 10 au votat NU pentru modificarea Constituției. La prezidențiale, Maia Sandu a obținut 59 de voturi, iar pe locul 2 s-a clasat, la fel ca în Japonia, candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

În capitala Japoniei, Tokyo, s-a încheiat procesul de votare pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din R. Moldova, în cadrul căruia și-au exprimat votul 69 de persoane. De asemenea, la ora 16:00, ora R. Moldova, s-a închis și secția de votare din China, unde au votat 73 de persoane. 

Secțiile de votare din R. Moldova s-au închis la ora 21.00. Aproape 52% dintre cetățenii cu drept de vot din listele electorale au votat. În diasporă, până la ora 21.00 au votat circa 225 de mii de oameni.

CEC a anunțat că primele rezultate oficiale preliminare vor fi afișate după ora 22.00.