Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șor și-a înaintat candidatul (oficial)…

Șor și-a înaintat candidatul (oficial) la președinție. „Este un prieten de încredere”

Deputatul neafiliat, fostul socialist, Vasile Bolea este candidatul la președinție propus de Blocul Politic „Victorie”, condus de oligarhul fugar, Ilan Șor, care a făcut anunțul într-o adresare video către activiștii blocului, după cum se arată contul de Telegram al formațiunii.

Bolea este un prieten de încredere, o persoană care va lupta pentru ideea și echipa sa până la capăt. Din acest motiv, echipa îi susține candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova”, a declarat Ilan Șor.

Vasile Bolea a fost candidatul Partidului „Renaștere” la funcția de primar al Chișinăului în alegerile locale din 2023.

Șefă a staff-ului de campanie a fost desemnată deputat Marina Tauber, vizată într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a fostului Partid Șor.

Vasile Bolea a acces în actuala Legislatură a Parlamentului pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, fiind membru al Partidului Socialiștilor, dar în mai 2024 a părăsit PSRM și aderat la Partidul „Renaștere”, după ce anterior presa scrisese despre el ca, împreună cu un alt coleg, a zburat la Tel Aviv, Israel, unde locuia atunci Ilan Șor.

Vasile Bolea este deputat în Parlament începând din 2014, când a fost ales pe listele Partidului Socialiștilor. Alte două mandate de deputat le-a obținut la scrutinul parlamentar din 2019, pe listele PSRM, și la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021 – pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Blocul Politic „Victorie” a fost format din pe 20 aprilie 2024, la un eveniment organizat într-un hotel de lux din Moscova, după ce Ilan Șor a rămas fără partidul pe care l-a fondat, Partidul Șor, declarat neconstituțional de Curtea Constituțională, iar în prezent vizat într-un dosar penal privind finanțarea ilegală.

Blocul „Victorie” este format din patru formațiuni controlate de Ilan Șor: „Șansă”, „Renaștere”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” și „Victorie”. La 30 iulie 2024, Blocul a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova. Ilan Șor a anunțat anterior că îndeamnă alegătorii să meargă la referendum, dar să voteze împotriva integrării europene a R. Moldova.