Socialistul Maxim Lebedinschi, ales director executiv al unei asociații: „După 12 ani de politică, am decis să mă retrag”
După o carieră de 12 ani, socialistul Maxim Lebedinschi a anunțat astăzi, 30 noiembrie că se retrage din politică. Acesta a fost ales în funcția de director executiv al asociaţiei obştești Uniunea Juriștilor din Moldova, prin decizia Biroului Permanent al Uniunii.
„În continuare, prioritatea mea va fi promovarea și apărarea intereselor la fiecare breaslă juridică în parte și a marii familii a Uniunii Juriștilor per ansamblu. Sunt sigur că împreună cu colegii vom reuși să realizăm mai multe idei ce vor fortifica principiile statului de drept”, a scris Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.
Maxim Lebedinschi a fost unul dintre apărătorii lui Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.
Maxim Lebedinschi a fost membru al Comisiei Electorale Centrale, fiind promovat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În mandatul de președinte de țară al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a fost Consilier în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui R. Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul. A fost și consilier municipal din partea PSRM.
Anterior, Lebedinschi a fost unul din avocații preferați de Igor Dodon. Lebedinschi a reprezentat într-un proces firma „Hunter Elit Club”, administrată de apropiaţii lui Igor Dodon și Fabrica de Conserve din Călăraşi, care, în ultimii ani a fost ţinta mai multor procese de judecată. Despre ambele entități, ZdG a scrisa anterior că ar avea legături cu fostul președinte Igor Dodon.
Maxim Lebedinschi este fratele lui Adrian Lebedinschi, deputat socialist şi unul din donatorii formaţiunii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016. În aprilie 2021, fratele lui Lebedinschi, atunci secretarul de stat al Ministerului de Interne Cornel Lebedinschi, a fost promovat de PSRM la funcția director al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), pe o perioadă de cinci ani.