Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Siegfried Mureșan anunță că a…

Siegfried Mureșan anunță că a solicitat 61 de milioane de euro în plus în Bugetul UE 2025 pentru Vecinătatea estică, „în special pentru R. Moldova”

Sursa: Siegfried Muresan/Facebook

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a anunțat că a depus un amendament la proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2025 în care a solicitat o creștere cu 61 de milioane de euro a alocărilor pentru Vecinătatea estică, inclusiv R. Moldova.

Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și trebuie „să o ajutăm să se modernizeze și să se reformeze în cadrul procesului de aderare”, susține deputatul în Parlamentul European.

În același timp, conform oficialului, R. Moldova se confruntă cu amenințări constante de securitate din partea Federației Ruse.

„De aceea, trebuie să ne asigurăm că Moldova și întreagă Vecinătate estică beneficiază de sprijin adecvat pentru a combate aceste amenințări fiindcă siguranța noastră, în interiorul Uniunii Europene, depinde de cât de sigure sunt țările din vecinătatea noastră”, a mai subliniat Mureșan.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2025 urmează să fie negociat de Parlamentul European cu Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană cu obiectivul de a fi adoptat până la finalul anului în curs.