Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din România salută rezultatul alegerilor prezidenţiale din R. Moldova
Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din România salută rezultatul alegerilor prezidenţiale din R. Moldova, „care confirmă parcursul european al țării”.
„Opțiunea cetățenilor moldoveni, exprimată în cadrul scrutinului din 15 noiembrie 2020, indică în mod clar direcția de modernizare și de consolidare democratică, alături de Uniunea Europeană.
Rezultatele acestor alegeri pot influența politica moldovenească pe termen mediu și lung. În virtutea bunei colaborări cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, SNSPA asigură societatea moldovenească și autoritățile de la Chișinău de toată deschiderea și susținerea în realizarea obiectivelor de consolidare a statului de drept și aderare la Uniunea Europeană.
În calitate de școală de guvernare, SNSPA a fost și va rămâne un partener stabil al Republicii Moldova, sprijinind eforturile pentru dezvoltarea socio-economică a țării, alături de cei peste 1.000 de absolvenți ai universității, cetățeni moldoveni, care astăzi fac parte din structurile de administrație publică, diplomație, partide politice, înalți funcţionari publici, experți internaționali etc”, susține Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.
CEC a făcut publice rezultatele finale după prelucrarea tuturor proceselor verbale. Astfel, în turul II, Maia Sandu a acumulat circa peste 943 de mii de voturi, echivalentul la 57.75%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul puțin peste 690 de mii de alegători (42.25%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 250 de mii de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.