Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa statului i-a felicitat pe…

Șefa statului i-a felicitat pe angajații Poliției de Frontieră cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la fondarea instituției. „Vigilența și profesionalismul vostru contribuie la securitatea națională și regională”

Sursa foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații Poliției de Frontieră, cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la fondarea instituției, se arată într-un comunicat, luni, 10 iunie.

„Vă mulțumesc pentru curaj și devotament – voi sunteți în prima linie în a proteja R. Moldova de amenințările și pericolele cu care ne confruntăm. 

Vigilența și profesionalismul vostru contribuie la securitatea națională și regională. Vă mulțumim și pentru faptul că îi întâmpinați pe concetățenii noștri cu bunăvoință.

Suntem mândri de realizările voastre și pe podiumurile internaționale și le dorim succes angajaților poliției de frontieră care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris. La mulți ani – în pace și securitate!”, a punctat șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a specificat că doar în 2023, poliția de frontieră a procesat peste 19 milioane de traversări ale hotarelor noastre, cu doar trei mii de angajați și cu o medie de timp mai bună decât în țările din regiune.

Potrivit președintei, „aprecierile din partea partenerilor externi, buna colaborare pe care o aveți cu structuri și misiuni europene precum FRONTEX și EUBAM, dar și pe linie bilaterală cu colegi din alte țări, confirmă faptul că Poliția de Frontieră este una din instituțiile noastre care știe cum să fie prietenoasă cu cetățenii, dar și să vegheze la securitatea granițelor noastre și, astfel, să constituie un veritabil furnizor de securitate pentru întreaga regiune”.