Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa statului a început discuțiile…

Șefa statului a început discuțiile publice cu privire la inițiativa de creare a Centrului „Patriot”

Sursa foto: presedinte.md

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a discutat, pe 15 iunie, cu mai mulți reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile despre crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei – „Patriot”.

Potrivit Președinției, șefa statului a vorbit despre scopul creării Centrului, atribuțiile sale de bază și cum acesta va preveni și combate dezinformarea și propaganda.

„Participanții au venit cu sugestii pentru îmbunătățirea proiectului de lege. Procesul de consultări va continua în următoarele săptămâni”, anunță reprezentanții instituției prezidențiale.

Maia Sandu a anunțat pe 29 mai 2023 că va propune Parlamentului spre adoptare constituirea Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei – „Patriot”. Potrivit șefei statului, Centrul Patriot va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.

Instituția va avea două responsabilități de bază:

  1. să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii, precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței societății noastre în fața dezinformării.
  2. să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității naționale.