Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa Cancelariei de Stat, care…

Șefa Cancelariei de Stat, care la ultima ședință a Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu și-a dat demisia, revine în funcție

Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, care la 22 decembrie 2020, la ultima ședința a Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu, și-a dat demisia din această funcție revine la șefia Cancelariei de Stat.

Anunțul a fost făcut miercuri, 20 ianuarie, în cadrul primei ședințe a Guvernului condus de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Liliana Iaconi va ocupa această funcție până cel puțin la 31 martie.

„Se propune modificarea Hotărârii Guvernului cu privire la eliberarea din funcția de secretar general al Guvernului a doamnei Liliana Iaconi.

Doamna Liliana Iaconi a acceptat la rugămintea mea și la insistența mea să continuie să activezi în calitate de Secretar general al Guvernului. A acceptat să activeze la șefia Cancelariei de Stat”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

În noiembrie 2019, atunci când Liliana Iaconi a fost numită în funcția de Secretar general al Guvernului, ZdG a scris că, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Finanțelor, ex-premierul Ion Chicu și șefa Cancelariei de Stat, Liliana Iaconi, ar fi cumetri, fiind anterior și colegi în cadrul Ministerului Finanțelor.

Solicitată atunci pentru o reacție, Liliana Iaconi a declarat că nu comentează astfel de informații. La rândul său, premierul Chicu nu a negat informația, însă a precizat că nu relația de afinitate ar fi stat la baza numirii Lilianei Iaconi în funcția de secretar general al Guvernului.

Liliana Iaconi a demisionat din funcția de Secretar general al Guvernului la 22 decembrie 2020, la ultima ședință a Guvernului condus de Ion Chicu.

Liliana Iaconi a activat în calitate de șefă de direcție în cadrul Ministerului Finanțelor din 2012 până în 2019.