Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ședința Comisiei interguvernamentale Republica Moldova…

Ședința Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană. Negocierile de aderare la UE vor fi lansate oficial pe 25 iunie

Imagine simbol

O delegație a R. Moldova, condusă de prim-ministrul Dorin Recean va participa la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană, la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE, se arată într-un comunicat luni, 24 iunie.

Conferința interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, de lansare oficială a negocierilor de integrare a țării noastre în UE va avea loc în seara zilei de 25 iunie. Aceasta va fi urmată de o conferință de presă, susținută cu reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene, și va fi transmisă online.

Potrivit autorităților, în timpul vizitei de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, din perioada 24-26 iunie, șeful Executivului de la Chișinău va discuta cu mai mulți oficiali luxemburghezi agenda bilaterală și europeană a țării.

Din delegația guvernamentală fac parte: viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, negociatoare-șef; viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe; viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării; viceprim-ministrul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare; ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru; ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun; ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.