Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Secretarul General adjunct al NATO:…

Secretarul General adjunct al NATO: „Situația este extrem de gravă. Cerem Rusiei să oprească imediat activitățile militare”

Foto: digi24.ro

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană declară că a discutat azi cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, „în urma atacului nechibzuit și neprovocat al Federației Ruse”. În același context, se solicită Rusiei să oprească imediat activitățile militare și să respecte integritatea teritorială a Ucrainei.

„Situația este extrem de gravă, Federația Rusă atacă pe toate fronturile și pune în pericol viața a milioane de civili. Cerem Rusiei să oprească imediat activitățile militare și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se spune în declarația secretarului general al NATO.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Detalii aici: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Ministerul de Interne de la Kiev anunță cel puțin 6 morți, 7 persoane rănite și 19 persoane dispărute