Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   REZULTATE FINALE/ Cine a câștigat…

REZULTATE FINALE Cine a câștigat alegerile în satele de baștină ale premierului, președintei și șefului Legislativului

În satul Risipeni din raionul Fălești, localitatea de baștină a președintei Maia Sandu, alegerile pentru funcția de primar au fost câștigate de candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE). La Mîndîc, raionul Drochia, localitatea de baștină a premierului Dorin Recean și Andrușul de Sus, raionul Cahul, satul unde s-a născut președintele Parlamentului, Igor Grosu, alegerile au fost câștigate de exponenți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Dmitri Mosoreti, candidatul PSDE, câștigă alegerile pentru funcția de primar în comuna Risipeni, raionul Fălești, locul de baștină al președintei Maia Sandu. Dmitri Mosoreti a acumulat 69% din voturile alegătorilor din comuna Risipeni, raionul Fălești. Mosoreti era primarul în exercițiu al localității.

Pentru candidata PAS, Lidia Falcă, au votat 30% dintre alegători.

În Mîndîc, raionul Drochia, satul de baștină al premierului Dorin Recean alegerile au fost câștigate din primul tur de către Ion Recean, reprezentantul PAS. Pentru el au votat 74% dintre cetățenii cu drept de vot din localitate. Recean NU este rudă cu premierul, ne-au comunicat reprezentanții Consiliului Local de Circumscripție. Ion Recean este de meserie medic veterinar.

Și în Andrușul de Sus, Cahul, localitatea de baștină a președintelui Parlamentului, Igor Grosu, alegerile au fost câștigate din primul tur de un reprezentant al partidului de la guvernare. Ina Codreanu (PAS) a obținut 54% din voturi, devansând candidatul Partidului Popular Democrat din Moldova, Sorin Ciobanu.