Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reuniune trilaterală la București. Maia…

Reuniune trilaterală la București. Maia Sandu va discuta cu cancelarul Olaf Scholz și președintele Klaus Iohannis despre sprijinul pentru R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui luni, 3 aprilie, o reuniune trilaterală la care va participa președinta R. Moldova, Maia Sandu, și cancelarul Germaniei Olaf Scholz. Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la București, reuniunea are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității R. Moldova și pentru susținerea parcursului european al R. Moldova.

Cancelarul Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie pentru o vizită România, conform Ambasadei Germaniei la București, într-un comunicat de presă citat de presa română. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. Ulterior, cei doi se vor întâlni și cu președinta Maia Sandu.

„Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care R. Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale.

În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a R. Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi”, se arată într-un comunicat al administrației prezidențiale din România.

Reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău nu au anunțat, deocamdată, despre vizita șefei statului la București.