Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Remanieri la Guvern: funcțiile de…

Remanieri la Guvern: funcțiile de director al SFS și director general al Agenției Relații Interetnice rămân vacante

Sursa: moldova.md

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 4 octombrie, eliberarea din funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) a lui Petru Rotaru, numit ministru al Finanțelor. Totodată, a fost eliberat din funcție directorul general al Agenției Relații Interetnice Dmitri Moruz. Acesta a anunțat anterior că urmează să participe în calitate de candidat independent la alegerile pentru funcția de primar al municipiul Cahul.

Andrei Strah

În cadrul aceleiași ședințe, Andrei Strah a fost numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului din data de 1 noiembrie 2023. Acesta a trecut procesul de selectare din concurs public deschis și are „o vastă experiență” în domeniul elaborării și implementării proiectelor, evaluării programelor, gestionării financiare și a resurselor umane, activând din anul 2008 în funcții de execuție și de conducere în organizații internaționale, conform secretarei de stat a Guvernului Ana Calinici.

În plus, Emilia Goro a fost numită în funcția de șefă adjunctă al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat din data de 9 octombrie 2023.

„Aceasta este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, licențiată în drept. Are mai bine de 10 ani experiență în sectorul public și privat, formarea și pregătirea profesională a candidatei corespunde cerințelor funcției”, a menționat secretara de stat a Executivului.