Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reguli stricte în Chetrosu pe…

Reguli stricte în Chetrosu pe 1 iunie: Mașinile nu pot fi parcate de-a lungul traseului, iar vacile și caprele – priponite pe marginea drumului

Sursa foto: agrointel.ro

Locuitorii din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, care se află pe traseul pe care se vor deplasa cei aproape 50 de lideri străini, invitați la Summitul Comunității Politice Europene, nu au voie să-și parcheze mașinile de-a lungul traseului sau în fața porții și nu au voie să priponească animalele domestice în apropiere de drumul Național R2. Regulile au fost instituite de administrația din Chetrosu și sunt valabile pentru ziua de 1 iunie 2023, de la ora 6:00 până la ora 22:00.

Potrivit Primăriei din Chestrosu, pe 1 iunie:

  • se interzice circulația automobilelor pe traseul Național R2, indiferent de direcție;
  • se recomandă deplasarea oamenilor pe perimetrul traseului doar la necesitate și având buletinul de identitate;
  • se interzice parcarea mașinilor de-a lungul traseului, chiar și în fața porții, dacă ograda este amplasată pe marginea traseului;
  • se interzice să fie priponite, atât pe marginea traseului cât și în sate, animalele domestice (vaci, capre, oi), să fie păsări libere pe stradă sau câini.

Pe 1 iunie, de ziua Summit-ului Comunității Politice Europene, localnicii din Bulboaca, unde va avea loc evenimentul, vor putea să se deplaseze pe arterele principale ale satului numai cu permise speciale și doar dacă au un motiv întemeiat, scrie Radio Europa Liberă. Poliția le-a recomandat oamenilor să nu iasă din gospodării.

Consiliera prezidențială pentru afaceri externe și comunicare strategică, Olga Roșca, a declarat săptămâna trecută că „drumul de la Aeroport și spre Bulboaca nu va fi disponibil, însă vor fi trasee alternative”.

R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în R. Moldova (GMSS-CPE).

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Informații utile privind organizarea traficului rutier, feroviar și aerian în perioada 31 mai-1 iunie

Cum va circula transportul public din capitală în următoarele trei zile