Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Maiei Sandu la rezultatele…

Reacția Maiei Sandu la rezultatele care o plasează pe prima poziție: „Aceste alegeri demonstrează că foarte mulți oameni cred în democrație”

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care învinge în alegerile prezidențiale conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), spune că va comenta rezultatul obținut după anunțarea rezultatului final.

„Nu comentăm rezultatele. Este devreme. Trebuie să avem răbdare, să vedem rezultatele finale și apoi vom comenta. Până atunci vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor care au ieșit la vot, atât celor de acasă, cât și celor din diaspora pentru că au făcut un efort enorm pentru a merge la vot. Le mulțumesc tuturor pentru că cred în votul lor și țin la R. Moldova și la oamenii din R. Moldova”, a spus Maia Sandu într-o intervenție pentru TV8.

Cât privește declarațiile contracandidatului său, Igor Dodon, care a spus după închiderea secțiilor de votare că țara are nevoie de „schimbări” pentru că se confruntă cu „multe probleme”, Sandu spune că echipa sa va munci în continuare „pentru binele cetățenilor”.

„Sunt multe probleme și provocări cu care se confruntă țara. Noi am încercat să discutăm despre aceste provocări în campania electorală, am încercat să venim cu soluții și înainte de această campanie și vom munci în continuare pentru binele cetățenilor”, a spus Sandu.

„Aceste alegeri demonstrează că foarte mulți oameni cred în democrație și asta este foarte important”, a mai spus aceasta.

Cât privește modul în care a fost organizat scrutinul peste hotarele țării, Sandu spune că trebuie învățate niște lecții și să se lucreze asupra soluționării problemelor.

„Sunt niște lecții pe care trebuie să le învățăm despre abuzurile care au fost comise, despre faptul că autoritățile nu au intervenit să oprească aceste abuzuri. Am documentat foarte multe abuzuri și vom veni cu soluții pentru fiecare în parte. Statul la cozi este un lucru inacceptabil. Statul trebuie să asigure drept de vot tuturor cetățenilor oriunde se află”, a adăugat Maia Sandu.

După prelucrarea a peste 86% din procesele verbale Maia Sandu obține 51.46% din voturi, iar contracandidatul său, Igor Dodon – 48.54% din voturi.