Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Putin team” la ședința Parlamentului…

„Putin team” la ședința Parlamentului R. Moldova. Cât costă tricoul și ce reprezintă mesajul cu care deputatul Vasile Bolea s-a afișat în Legislativ

Colaj: ZdG

Deputatul transfug Vasile Bolea s-a prezentat la ședința Parlamentului de joi, 13 iunie, într-un tricou pe care scrie „PUTIN TEAM” (echipa lui Putin, n. red.). Fostul socialist Bolea, acolit al oligarhului fugar Ilan Șor, a refuzat să răspundă la întrebările Ziarului de Gardă despre mesajul de pe tricoul său de 2 990 de ruble.

„Putin team” este o mișcare anunțată de jucătorul rus de hochei, Alexander Ovecikin, în 2017, pentru a-l susține pe președintele rus Vladimir Putin și campania sa prezidențială din Rusia din 2018. Scopul inițial al acestei mișcări era să mobilizeze tinerii în sprijinul președintelui rus Vladimir Putin, prezentându-l într-o lumină pozitivă și popularizând imaginea sa. Ulterior, Ovecikin a condamnat războiul provocat de Rusia în Ucraina.

„Putin team” este și un brand rusesc de haine. Producătorul tricoului îmbrăcat de Bolea la ședința parlamentară vinde aceste piese vestimentare pentru aproximativ 600 de lei (2 990 de ruble). Pe pagina magazinului este specificat faptul că „în produsul său, marca reflectă simbolurile naționale ale țării noastre, frumusețea și puterea Rusiei”.

Captură foto/ Magazinul online putin-team.ru

Fost deputat socialist, Vasile Bolea, care după o întrevedere cu fugarul Ilan Șor în Israel, a aderat la partidul „Renaștere-Возрождение”, formațiune despre care ZdG scria că este afiliată fugarului Ilan Șor, a participat, la Moscova, la crearea Blocului Politic „Victorie”, alături de celelalte marionete ale oligarhului.

După aderarea la partidul „Renaștere”, Bolea a candidat în cadrul alegerilor locale din 2023 la funcția de primar al municipiului Chișinău, obținând un scor de 2,41%. Tot atunci, în cadrul unui interviu pentru ZdG, Bolea nega că formațiunea pe care o reprezintă are legături cu Șor. 

Bolea a stat la începuturile relansării Partidului Socialiștilor din R. Moldova, alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, fiind din 2011 șef al Departamentului Juridic în cadrul Fundației de Binefacere „SOLUȚIA“, afiliată lui Dodon. Este fost jucător de rugby.