Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PUN a depus listele la…

PUN a depus listele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus miercuri, 26 mai, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Anunțul a fost făcut de către liderul partidului printr-un mesaj pe Faceebok.

Marți, 25 mai, Ana Guțu, fosta secretară de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova în Guvernul României, membră a Partidului Unității Naționale (PUN) a anunțat numele a șapte candidați la funcția de deputat de pe lista PUN, înscriși în cursa electorală, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Șapte candidați care se vor regăsi pe lista PUN:

  1. Octavian Țîcu
  2. Ana Guțu
  3. Alexandru Arseni
  4. Dorin Dusciac
  5. Valeriu Sainsus
  6. Iulian Gramațki
  7. Vlad Mischevca

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Partidul Unității Naționale (PUN) a declarat că nu va realiza o fuziune și nu va face niciun bloc electoral comun cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și a venit marți cu o contraofertă către AUR. Declarațiile au fost făcute de către liderul PUN, Octavian Țîcu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, unde a menționat că, în contextul invitației lansate de AUR către PUN de a merge împreună în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fracțiunea politică a PUN respinge oferta.

În context, Țîcu a venit cu o contraofertă către reprezentanții AUR, îndemnându-i să se retragă din cursa electorală și să susțină PUN-ul în lupta pentru parlamentarele anticipate.

Marți, 25 mai, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) invită Partidul Unității Naționale (PUN) la formarea unui bloc electoral comun pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar un dosar se află în proces de examinare.

Până acum, nouă partide au depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru anticipate.

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; 
  7.  Partidului Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”
  8. Partidul Democrat din R. Moldova
  9. Partidul Politic Platforma DA