Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM recomandă opoziției să conteste…

PSRM recomandă opoziției să conteste la CC proiectele votate joi sau să demită Guvernul

Deputații socialiști recomandă opoziției parlamentare să atace la Curtea Constituțională proiectele de legi votate joi în mare grabă împreună cu deputații din Partidul Șor și cei ai platformei „Pentru Moldova” sau să inițieze procedura de demitere a Guvernului.

Socialiștii își exprimă regretul în raport cu „comportamentul agresiv și provocator al partidelor de dreapta, care au provocat incidente și haos în Parlament”.

„Îi invităm repetat la dialog civilizat și, în cazul în care nu sunt de acord cu proiectele votate, au opțiunea să le atace la Curtea Constituțională ori să inițieze o moțiune de cenzură și să demită Guvernul Chicu, ulterior președintele ales, Maia Sandu, să numească un nou Guvern, care să vină cu noi proiecte în Parlament”, se arată într-un comunicat remis de PSRM.

Socialiștii mai spus că, „cele întâmplate joi în Legislativ ne convinge și mai mult în ideea că Parlamentul trebuie dizolvat și organizate alegeri anticipate”.

Ședința de Parlament de joi, în care au fost examinate și aprobate proiectele bugetelor anuale remise de către Guvernul Chicu către deputați, pentru votul final al deputaților, a fost una tensionată.

Deputați din opoziție și-au exprimat dezacordul față de proiectele respective și au anunțat că, dacă va fi necesar, vor împiedica aprobarea acestora, blocând tribuna centrală a Parlamentului. Cu toate acestea, proiectele au trecut de Parlament, iar asta s-a întâmplat pe fundalul huiduielilor, îmbrâncelilor și scandărilor deputaților din opoziție.

În timp ce în clădirea Legislativului se desfășura ședința plenară, afară, în fața instituției a avut loc protestul anunțat de către președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu.