Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Propunerile PAS pentru mediul de…

Propunerile PAS pentru mediul de afaceri la politica bugetar-fiscală și bugetul pentru anul 2021

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Radu Marian, și fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, au înaintat o serie de amendamente la proiectul politicii bugetar-fiscale, votate de majoritatea socialiștilor și a celor din gruparea Șor, la 3 decembrie.

„Ne putem aștepta că spre mijlocul anului viitor, Guvernul riscă să intre în incapacitate de plată și să nu poată plăti pensiile și salariile. Ultimele inițiative legislative trecute în mod populist și trecut absolut iresponsabil de alianța Dodon-Șor riscă să aibă consecințe grave. Pentru a opri acest dezastru și pentru a redresa cât mai repede situația economică este nevoie de alegeri anticipate cât mai curând posibile; continuarea negocierilor cu partenerii externi; și oferirea suportului real antreprenorilor și oamenilor”, a declarat Gavriliță.

Amendamentele PAS pentru mediul de afaceri la politica bugetar-fiscală și bugetul pentru 2021:

1. Cotă 0% la impozitul pe venit reinvestit pentru micro-întreprinderi (până la 9 angajați).
2. Eliminarea penalităților la întârziere la plata impozitelor din perioada 2020-2021.
3. Majorarea Programului de garantare a creditelor până la 2 miliarde de lei.
4. Cotă de 12% TVA pentru tranzacțiile electronice.

În cadrul ședinței din 3 decembrie, vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrâncea a propus punerea la vot, fără a fi prezentat și examinat, proiectul privind politica bugetar fiscală. Proiectul a fost votat de către deputații PSRM și ai Partidului Șor.