Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Promisiunea și îndemnul fostul ministru…

Promisiunea și îndemnul fostul ministru de Externe: „Calea noastră de aderare la UE ne arată că atunci când dorim ceva cu adevărat, imposibilul devine posibil. Este momentul să ne mobilizăm și să ne facem auziți”

Sursa foro: Nicu Popescu/Facebook

Nicu Popescu, fostul ministru de externe al R. Moldova, a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, în contextul inițierii negocierilor de aderare la UE a R. Moldova.

„Astăzi, spre sfârșitul zilei, la Luxemburg, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală care va marca începutul oficial al negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina. Calea noastră de aderare la UE ne arată că, atunci când dorim ceva cu adevărat, imposibilul devine posibil”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, fostul ministru de Externe afirmă că aderarea la UE va face Moldova mai puternică și mai protejată.

Nicu Popescu promite că „prin aderarea la UE vom putea sprijini mai bine agricultorii, medicii, învățătorii, oamenii de afaceri. Vom avea o economie mai solidă, iar pacea și bunăstarea cetățenilor vor fi asigurate”.

Acesta a mai declarat și că referendumul ar fi o următoarea etapă importantă în „calea țării noastre”.

Rezultatele referendumului vor determina viteza aderării R. Moldova la UE, iar „această viteză depinde de noi toți”, scrie Nicu Popescu.

Mesajul de îndemn al fostului ministru de externe, spune că „este momentul să ne mobilizăm și să ne facem auziți. Fiecare poate contribui: votați, convingeți apropiații și sprijiniți activ ideea europeană. Alăturați-vă inițiativei civice – Cetățeni pentru Europa”.

Marți, 25 iunie, la Luxemburg va avea loc prima ședință a Comisiei interguvernamentale R. Moldova – Uniunea Europeană la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE.

Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, conducând delegația țării noastre la prima ședință a Comisiei interguvernamentale R. Moldova – Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Preşedinta Comisiei Europene în exerciţiu, Ursula von der Leyen, a calificat decizia drept „un pas uriaș” în drumul către UE și a dat asigurări că instituția va fi alături de R. Moldova și Ucraina.

Vineri, 21 iunie, președinta Maia Sandu a semnat Decretul pentru inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, șefa statului a desemnat-o pe Cristina Gherasimov în calitate de negociatoare-șefă din partea țării noastre.