Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarul comunei Negureni, vizat într-un…

Primarul comunei Negureni, vizat într-un scandal provocat de desemnarea de către PAS a altei persoane la alegeri, anunță că va candida independent

Sursa: Ion Popa/Facebook

Actualul primar al comunei Negureni, raionul Telenești, Ion Popa, care a ajuns în atenția publică la începutul lunii august, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a decis desemnarea unui alt candidat la funcția de primar al localității, iar decizia a stârnit critici, anunță vineri, 6 octombrie, că va candida independent.

„Vă anunț că astăzi am depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcțiile de primar și consilier local al comunei Negureni. Mulțumesc celor 150 de consăteni care au semnat pentru susținerea mea și îmi cer scuze de la cei la care nu am reușit să ajung pentru a semna”, a scris Popa pe rețelele de socializare.

Conform datelor prezentate pe pagina web a partidului de guvernământ, PAS nu are un candidat la șefia Primăriei Negureni.

La sfârșitul lunii iulie, PAS a decis propunerea lui Valeriu Botnaru în calitate de candidat la funcția de primar al comunei Negureni, iar decizia a fost criticată de actorul Emilian Crețu. Câteva zilei mai târziu, partidul a anunțat o nouă decizie – susținerea lui Popa.

„Salut deschiderea și obiectivitatea membrilor Biroului Politic Permanent PAS și apreciez decizia adoptată în urma discuțiilor purtate, decizie previzibilă si firească, de altfel… Sunt convins că decizia respectivă va servi drept temei pentru soluționarea problemelor similare existente și prevenirea apariției altor noi.

Or, pentru asta este imperios necesar ca cei care se fac responsabili de acțiunile care au generat acest val de reacții, să fie sancționați în conformitate cu prevederile statutare.

Mai mult, cei responsabili, au cel puțin obligația morală de a-și asuma public cele întâmplate și să prezinte atât explicațiile, cât și scuzele de rigoare întregii societăți, inclusiv membrilor și susținătorilor PAS, locuitorilor com. Negureni și nu în ultimul rând, persoanei care a fost desemnată în calitate de candidat acum o săptămână”, a transmis atunci Ion Popa.

Comuna Negureni are circa 2 600 de locuitori, iar Ion Popa a câștigat primul mandat de primar, în 2019, fiind candidat al Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

Actorul Emilian Crețu a criticat decizia PAS de a susține alt candidat, spunând că este este dezamăgit.

„Dezamăgirea nu este doar a mea și nu este doar a primarului de la Negureni, Ion Popa. Am sperat și eu și mulți dintre cei care au mers la vot și au riscat și jobul. Doamna Sandu, dacă îmi dați voie, eu pot să vă dau acces la pagina mea de instagram, să citiți toate comentariile, să vedeți ce scrie lumea, oameni care v-au votat la fel ca și mine”, a spus, printre altele, Emilian Crețu.

În 2020, o mașina ce aparținea Primăriei Negureni din raionul Telenești a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de 22 mai spre 23 mai și distrusă în totalitate. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Ion Popa, care bănuia că incendierea a avut loc intenționat în urma ultimelor deciziii aprobate de către consiliul sătesc.