Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Partidului Național Moldovenesc candidează…

Președintele Partidului Național Moldovenesc candidează la funcția de primar al capitalei

Captură foto: Facebook/ Dragoș Galbur

Dragoș Galbur este candidatul Partidului Național Moldovenesc (PNM) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, președintele PNM menționează că vrea să transforme capitala într-un spațiu unde „inovația se împletește cu istoria”.

Vreau un Chișinău care pulsează de viață modernă! Un Chișinău cu care se mândrește fiecare locuitor. Am planuri concrete, viziuni detaliate și determinarea de a pune Chișinăul pe harta Europei ca un oraș unde tradiția întâlnește ziua de mâine. Vreau un Chișinău mai bun!”, a declarat candidatul PNM.

Pe 22 octombrie 2022, pe scena politică din R. Moldova, a apărut formațiune Partidul Național Moldovenesc. Tot atunci, Dragoș Galbur a fost ales în calitate de președinte interimar al partidului.

Dragoș Galbur este de profesie medic stomatolog și fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău.

Anterior, el a deținut funcția de consilier medical la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Pe 9 august 2023, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat lista partidelor, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile locale generale stabilite pentru data de 5 noiembrie 2023. Lista include 60 de formațiuni politice.

Pe 7 august 2023 a început perioada electorală pentru alegerile locale generale din  5 noiembrie 2023.

Perioada de desemnare și înregistrare a candidaților a început pe 6 septembrie, iar campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.

Până în prezent, pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și-au anunțat intenția de a participa la scrutin mai multe persoane, printre care candidații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Platformei Demnitate și Adevăr (DA) și a Partidului Social Democrat European (PSDE).