Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Parlamentului a anunțat că…

Președintele Parlamentului a anunțat că Legislativul va adopta, „în viitorul apropiat”, o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

Sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Flickr.com

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei cu membrii delegației pentru relații interparlamentare cu R. Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, Mihail Raduțkii și Mikola Stefanciuk.

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca, în cel mai scurt, să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a subliniat șeful legislativului, conform unui comunicat de presă emis de Parlament.

Parlamentarii au mai abordat situația la zi din regiune și cum poate R. Moldova ajuta în continuare Ucraina în războiul barbar declanșat de Federația Rusă. Igor Grosu a declarat că, în viitorul apropiat, Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.

Potrivit datelor oficiale, au fost identificați mai mult de 20 de mii de copii ucraineni răpiți și duși în Rusia. De asemenea, țara noastră va participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin.

„Din prima zi, am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a fost mesajul transmis de către președintele Parlamentului delegației ucrainene.

Parlamentarii ucraineni au avut o întrevedere și cu deputații membri ai Grupului de prietenie R. Moldova – Ucraina, condus de Oazu Nantoi.